woensdag 7 september 2011

ACTIVITEITEN

HOOFDSTUK 3 ACTIVITEITEN
3.1 activiteiten





SOEP

Actief in uw buurt






Activiteiten in de wijk

In onze wijkgerichte aanbod wordt gekeken naar wat er te doen is aan activiteiten en cursussen in de buurt en brengen dit in kaart met onze aanbod van activiteiten voor onze doelgroep. Zij krijgen bijvoorbeeld een spelletjesmiddag. Deelname aan deze activiteiten is vrijwillig.

Hier kunt u naartoe voor activiteiten:



  • Soep club- en buurthuizen en wijkcentra;

  • Soep jeugd en jongerencentra

Wat kunt u doen in een club- of buurthuis?
In het club- of buurthuis kunnen de deelnemers van een wijk elkaar ontmoeten. U kunt u er binnenlopen voor een kop koffie en een praatje. Vaak worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals cursussen, soos of een inloopspreekuur van Image productions werk of soep.

In onze club- en buurthuizen werken veel vrijwilligers. Aan de meeste activiteiten kunt u gratis of tegen een kleine vergoeding meedoen.

In de nabije toekomst willen wij onze activiteiten uitbreiden met opvang van organisatuies die ruimte tekort hebben, thuis en daklozen. We geven ze onderdak dat varieert van de repetities van de plaatselijke zangvereniging tot de vergaderingen van het bestuur van de voetbalclub. Ook initiatieven als de spelotheek of Nederlandse les kan plaatsvinden.




Wij kunnen u helpen bij uw plan voor de buurt?
Wij hebben binnen onze organisatie ook aandacht voor wijkopbouwwerk. De bedoeling is buurtbewoners te helpen bij de behartiging van hun belangen op het gebied van buurtactiviteiten en breiden dit uit op het gebied van werken. Het wijkopbouworgaan stelt ruimte, computers en vaak ook financiƫle hulp ter beschikking.

U kunt ook zelf, of samen met buurtbewoners, actie ondernemen.Wij kunnen u helpen bij de uitvoering van uw plan.
Enkele toekomstige activiteiten


  • een voetbalcompetititie voor deelnemers en geinteresseerden

  • een actie op touw zetten om drugsoverlast in een buurt tegen te gaan;

  • het oprichten van een steunpunt voor mantelzorgers;

  • het organiseren van een werkgroep voor allochtone vrouwen
    Activiteiten in de buurt voor vrouwen (klik voor meer)

Verder worden ook buurtactiviteiten georganiseerd, zoals instuiven, cursussen en allerlei clubs. Meestal gebeuren deze activiteiten in het buurthuis of wijkcentrum dat incontact staat met SOEP.

Een aparte aanpake is het jeugdvakantiewerkplan. Zij organiseren activiteiten tijdens de schoolvakantieweken


Activiteiten in de buurt voor jongeren (klik voor meer)

Ben je tussen de 12 en 24 jaar en wil je actief zijn in je vrije tijd? In onze organisatie is van alles te doen, variƫrend van een danceparty organiseren tot projecten aandragen om dingen te leren. Jongerenwerkers met ervaring en vrijwilligers organiseren jeugdhonken in jongerencentra. Dit heet het SOEP jongerenwerk.
Er zijn ook projecten voor jongeren met problemen die samen met maatschappelijkwerk wordt uitgevoerd.

Activiteiten in de buurt voor vrouwen (klik voor meer)


Door onze samenwerking met Kongmakandra vrouwenclub is er genoeg te doen voor vrouwen. Men kan er een computercursus volgen, om makkelijker werk te vinden of om hun kinderen te kunnen helpen bij huiswerk. Ook kan men er taallessen volgen als hun Nederlands niet zo goed is.

Maar men kan er ook terecht om andere vrouwen te ontmoeten. Er is een kaartgroep waar pisi-pisi gespeeld wordt, waar een praatgroepen is en waar cursussen of ruimte en tijd voor een kop koffie en een praatje is.






































3.2 werkwijze


Donateursactie


Op zaterdag 23 oktober 2012 komen onze leden langs met onze donateurskaarten. Ook voor het komend seizoen zullen wij weer diverse activiteiten organiseren waar wij jullie hopen te begroeten.


Door het organiseren van deze activiteiten hebben we natuurlijk ook uitgaven zoals bij een ruimte waar we kunnen vergaderen, traineningen organiseren en bij elkaar komen . Om te kunnen blijven willen wij jong en oud eenmaal per jaar vragen een kleine bijdrage te doen.


Deze bijdrage is al jarenlang een vast bedrag en zal ook dit jaar weer € 5,00 voor een donateurskaart bedragen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten